Konečně se blíží jaro, období plné svěžesti a nové energie. To platí nejen venku za okny, ale také u nás v Bistrotéce Valachy.
S příchodem jara přichází do naší kuchyně nová atmosféra plná svěžích chutí a energie. Začínáme novou sezónu plnou lehkých surovin, čerstvé zeleniny a oblíbených sýrů.
Z našich předkrmů doporučujeme ochutnat divokou brokolici s burrata sýrem, baby špenátem, pečenými cherry rajčaty, chilli a balzamikovou redukcí, podávanou s naší focaccií.
Nebo se ponořte do dokonalého gastronomického zážitku s naší telecí kýtou sous-vide, podávanou s bazalkovou demi-glace. Doprovázenou jemným bramborovo-šafránovým pyré, které harmonizuje s lahodnými hráškovými lusky. Každý kousek je mistrovské dílo plné jemných chutí a harmonie.
Pro milovníky kozího sýra máme skvělý tip salát s rozpečeným kozím sýrem s bílou plísní, bazalkové pesto, piniové oříšky, variace salátů.
Na své si přijdou i fanoušci grilování s naším Vepřovým Tomahawkem. Perfektně upečený na grilu a doplněný o lahodná pečená cherry rajčata, která dodají jídlu osvěžující chuť. K tomu servírujeme šťavnatý listový špenát na šalotce a česneku, který zpříjemní každé sousto. Všechny tyto lahůdky jsou pak podávány s vepřovým jus, který dokonale zdůrazní chuťový zážitek.
Přijďte ochutnat naše novinky a nechte se unést jarní atmosférou!